Únor
Degustace ovocných pálenek
14. ročník degustace ovocných pálenek proběhl v sobotu 15. února na hasičské zbrojnici.
V době od 17:00 - 18:00 hodinou přinášeli hasiči své vzorky, které Oldřich Daďa ml. se svým organizačním týmem následně zapisoval a přidělil každému vzorku pracovní číslo. Takto číselně označeným vzorkům komise přidělovala body, ve kterých se promítla jak chuť tak i vůně a celkový dojem jednotlivých pálenek. Pálenky mohly od jednoho degustátora dostat 1 až 5 bodů. Přičemž 5 bodů dostávaly jen ty nejlepší.
Převážnou většinu devatenácti pálenek tvořila pálenka trnková, ale také bylo k ochutnání z mirabelek, rynglotu nebo jablka.
Z důvodu stejného počtu bodů u vzorků Tomáše Bakalíka, Martina Škrabaly a Tomáše Hráčka musel rozhodnout rozstřel komisí.
Po zhodnocení všech vzorků devítičlennou degustační komisí, přišlo na řadu vyhlášení nejlepšího degustátora a pořadí umístění pálenek.
Nejlepším degustátorem byl vyhlášen
Nevřala Stanislav, Procházka Jan
Pořadí šesti nejlépe oceněných pálenek
1. Kužela Libor | trnka - 38 bodů |
2. Nevřala Stanislav | trnka - 37 bodů |
3. Hejníček Vladimír | trnka - 36 bodů |
4. Bakalík Tomáš | trnka - 35 bodů |
5. Škrabala Martin | trnka - 35 bodů |
6. Hráček Tomáš | trnka - 35 bodů |
Fotografie ze 14. ročníku
Degustace ovocných pálenek 15. 2. 2014
Školení kronikářů
14. února v podvečerních hodinách proběhlo v budově Státního okresního archivu v Kroměříži školení kronikářů pořádané OSH Kroměříž. Tohoto školení se zúčastnil kronikář našeho sboru Zajíc Ladislav.